Trainers

De trainers (ZZP’ers) van het Kempler Instituut vormen een hecht en professioneel team. Met elk hun eigen unieke bijdrage maar een gezamenlijke drive en gedeeld gedachtengoed staat de visie en werkwijze van het instituut als een huis. Alle trainers hebben jarenlange ervaring als professional in de hulpverlening, als opleider bij het instituut en daarmee als uitdrager van haar werkwijze.

 

 

   Sonja Bouwkamp

Ruim 35 jaar voert Sonja een succesvolle eigen praktijk, waar zij werkt met individuen, relaties en gezinnen die vastgelopen zijn. Zij is geregistreerd lid van de NVAGT/EAGT en sinds 2009 houder van het ECP.

Vananaf 1980 is zij als directeur/opleider verbonden aan het Kempler Instituut Nederland. Verzorgt al ruim 30 jaar met veel plezier nascholingen voor de (residentiële) jeugdzorg, het AMW, de verslavingszorg en de (S)GGZ.  Sonja is, samen met Roel Bouwkamp, grondlegger van het ervaringsgericht werken in Nederland. Zij werd door Walter Kempler als eerste erkend als supervisor. Samen met Roel werkte zij als relatietherapeut in het succesvolle tv- programma “In voor en tegenspoed”. Tevens is zij co-auteur van meerdere boeken.

Zij voelt nog altijd de bezieling om zich in te zetten voor een menselijke, gelijkwaardige en effectieve hulpverlening en de positie van de professional daarin. Haar specialiteiten zijn werken met gezinnen bij gedragsproblemen met kinderen en het trainen van hulpverleners in een praktische, persoonlijke, eerlijke en directe stijl van hulpverlenen.

   Roel Bouwkamp

Roel Bouwkamp (1945) studeerde filosofie en pedagogische en andragogische wetenschappen. Volgde de opleidingen voor groepstrainer, organisatieadviseur, individueel en groepstherapeut en de opleiding tot ervaringsgericht gezinstherapeut bij Walter Kempler. Door deze en door de Ned. Ver. voor Gestalttherapie erkend als therapeut, trainer en supervisor. Was vier jaar werkzaam in het hoger beroepsonderwijs en 15 jaar als therapeut in de ambulante geestelijke gezondheidszorg. Vanaf 1980 als directeur/opleider verbonden aan het Kempler Instituut Nederland. (Mede) auteur van tien boeken en vele artikelen op het gebied van methodiek, supervisie, gezinstherapie en kortdurende behandeling. Zijn passie ligt bij methodiekontwikkeling en hij is mede daarop in 1999 gepromoveerd aan de universiteit Utrecht. Hij is geregistreerd lid van de NVAGT/EAGT en houder van het ECP.

Roel en Sonja Bouwkamp zijn auteur van verschillende boeken en artikelen, waaronder het in 2010 gepubliceerde “Handboek Psychosociale hulpverlening”.

   Ferdinand Bijzet

Ferdinand Bijzet is sinds 1999 werkzaam in het maatschappelijk werk en de geestelijke gezondheidszorg. Na zijn opleiding tot maatschappelijk werker heeft hij de opleidingen Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie en Gestaltgezinstherapie aan het Kempler Instituut gevolgd en de opleiding Godsdienstonderwijs aan het OGG in Zwolle. Daarnaast heeft hij de opleiding tot systeemtherapeut NVRG gevolgd. Hij is geregistreerd gestalttherapeut en ECP-houder (Europees Certificaat Psychotherapie). Hij heeft veel ervaring opgedaan in het werken met relatieproblemen, identiteitsproblemen en gezinsproblemen. Daarnaast heeft hij zich gespecialiseerd in de behandeling van verslavingen. Ferdinand is sinds 2009 aan het Kempler Instituut verbonden en heeft naast zijn werk als trainer een eigen praktijk voor relatie- en gezinstherapie.

 Peter Visser

Heeft na zijn afstuderen als maatschappelijk werker zijn Master European Social Work gehaald in Portsmouth (UK). Tien jaar werkte hij als algemeen maatschappelijk werker en sinds 2011 is hij werkzaam als systeemtherapeut in de verslavingszorg. Hier werkt hij met jongeren en volwassenen en hun gezinnen, partners en/of vrienden. De opleiding Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie en Gestaltgezinstherapie aan het Kempler Instituut hebben een grote rol gespeeld in zijn professionele en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast heeft hij de opleiding tot systeemtherapeut gevolgd en is NVRG-geregistreerd systeemtherapeut. Families en netwerken helpen om van betekenis voor elkaar te zijn, is zijn belangrijkste focus.

   Olga van Zijtveld

Olga van Zijtveld behaalde in 2005 haar bachelor Social Work (SPH). Ze heeft ervaring opgedaan in de nachtopvang voor daklozen en heeft vervolgens als groepswerker gewerkt, zowel in de jeugdzorg als in de verslavingszorg. Sinds 2008 werkt zij in de maatschappelijke opvang/GGZ als ambulant begeleider (maatschappelijk werker aan huis). In haar werk zag ze dat deze doelgroep (mensen met een dubbele diagnose, zorgmijdend gedrag, langdurige persoonlijkheidsproblematiek, verborgen gezinsproblematiek, etc.) vastliep in de reguliere hulpverlening. In 2010 begon ze dan ook met de opleiding Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie en Gestaltgezinstherapie aan het Kempler Instituut. Zij werkt met passie voor de doelgroep en heeft inmiddels veel ervaring met hardnekkige, langdurige problematiek in gezinnen, partnerrelaties en bij individuen met hun systeem. Daarnaast begeleidt zij collega’s in het systeemgericht werken. Een frisse blik in het kijken naar en een doortastende manier van het werken met mensen en hun systeem. Kempler betekent voor haar: werken met je hart, maar wel met beide benen op eigen vaste grond.

 

Share This