Teamtrainingen

Het kempler Instituut verzorgd diverse teamtrainingen die zijn gericht op een betere onderlinge samenwerking en inzet van aanwezige kwaliteiten.

  • Leer effectiever en korter werken
  • Versterk jouw persoonlijke kwaliteiten
  • Krijg meer plezier in je werk

 

Teamintervisie

Een korte en uiterst praktische training, waarin het team wordt geholpen om bij de gezamenlijke bespreking van problemen in cliëntsituaties niet te vervallen in praten over de cliënt, onderlinge discussies of een veelvoud aan goedbedoelde adviezen. Aan de hand van de door het KIN ontwikkelde intervisiemodellen, leren zij elkaar te helpen om stil te staan bij waar zij zelf tegenaan lopen bij de cliënt en hoe zij daar constructiever en effectiever mee om kunnen gaan. De focus ligt op persoonlijk-professionele steun voor de collega en niet alleen op een advies met betrekking tot de cliënt. Met een advies wordt één cliënt geholpen, van het verbeteren van de persoonlijke professionaliteit profiteren vele cliënten.

Teamtraining_KIN_Teamintervisie_2013 pdf
 

Teambuilding

Teambuilding behelst een kort traject van een of twee dagen voor teams die graag hulp willen hebben bij het op een persoonlijke en concrete manier bespreken, evalueren en verbeteren van het teamfunctioneren, de individuele taakuitoefening, de onderlinge samenwerking, de onderlinge communicatie en de effectiviteit van de organisatie. De aanwezige trainer draagt er zorg voor dat er open, eerlijk en persoonlijk met elkaar gesproken wordt in een voor ieder teamlid veilige sfeer.

Teamtraining_KIN_Teambuilding_en_Teamcoaching_2013.pdf
 

Teamcoaching

Teamcoaching is een middel voor interne kwaliteitszorg voor teams waar het plezier in het werk en de onderlinge samenwerking niet optimaal is en die bovendien hun slagvaardigheid in het kader van de gezamenlijke externe kwaliteitszorg willen vergroten. Tijdens deze wat langer durende coaching wordt het team geholpen om o.a. de eigen visie, de onderlinge communicatie, de samenwerking, de taakverdeling, het positioneren en de besluitvorming te verhelderen en te verbeteren. Door open, eerlijk en persoonlijk met elkaar om te gaan, creëren zij een veilige en plezierige teamsfeer.

Teamtraining_KIN_Teambuilding_en_Teamcoaching_2013.pdf
Share This