Jaarlijks tot €1000,- aan opleidingsbudget

STAP-budget

De STAP-subsidieregeling van de Nederlandse overheid wordt verstrekt door het UWV aan werkenden en werkzoekenden om zich te ontwikkelen tijdens hun loopbaan. Het Kempler Instituut Nederland is met twee opleidingen opgenomen in het scholingsregister.

Het STAP-budget

Je hebt het vast al voorbij horen komen. De STAP-subsidieregeling van de Nederlandse overheid wordt verstrekt door het UWV aan werkenden en werkzoekenden om zich te ontwikkelen tijdens hun loopbaan. 

STAP staat voor Stimulering, Arbeidsmarkt, Positie. Wanneer je de opleiding ‘Ervaringsgerichte Supervisie & Coaching’ of ‘Ervaringsgerichte Psychosociale Hulpverlening en Gestaltgezinstherapie’ kun je gebruik maken van deze subsidieregeling. 

 

Kom jij in aanmerking?

 

STAP-aanmeldbewijs aanvragen

Mail jouw aanvraag naar het secretariaat via secretariaat@kempler-instituut.nl. Het STAP-aanmeldbewijs wordt voor je gemaakt en naar je opgestuurd per mail. Dit bewijs dien je mee te nemen naar het STAP aanvraag portaal op het moment dat je de aanvraag wilt doen. 

 

Het aanvraagtijdvak bepalen

De wettelijke voorwaarden voor het STAP-budget geven aan dat de opleiding niet eerder mag starten dan over 4 weken na indiening van de aanvraag, maar binnen 3 maanden na de aanvraagperiode. Als de opleiding start op 22/9/2023 dan moet de aanvraag gedaan worden vanaf 23/6/2023 (binnen 3 maand) en niet later dan 28/8/23 (vier weken). Als het budget in een periode op is, kun je in een volgende periode opnieuw een aanvraag indienen. Je kunt het STAP-budget ieder kalenderjaar opnieuw aanvragen. 

STAP-aanvraag indienen

Wanneer je in september 2023 start met de opleiding is het aanvraagtijdvak op 3 juli 2023 t/m 3 september 2023.  Wij raden aan om op de eerste dag van het aanvraagtijdvak meteen om 10.00 de aanvraag in te dienen. Doe dit door in te loggen in het STAP aanvraag portaal van het UWV en het STAP-aanmeldbewijs te uploaden. Door drukte kun je in een wachtrij terecht komen. 
 
 

Voorwaarden en verplichtingen 

UWV is verantwoordelijk voor toekenning en beschikbaarheid van de budgetten. Het KIN is niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen van storingen.

Wil je meer weten over de voorwaarden en verplichtigen bij gebruikmaking van de subsidie regeling? Lees de Subsidieregeling STAP-budget Overheid (vooral de artikelen 14, 15, 18 en 29 zijn belangrijk).

Mocht u vragen hebben, dan zijn we beschikbaar via secretariaat@kempler-instituut.nl.

Disclaimer: Het KIN is niet verantwoordelijk voor fouten in de informatieverstrekking door UWV en wijziging in de STAP-subsidieregeling

 
 

Nieuws, publicaties & blogs

Kennis delen, daar leer je van

Lees ons blog voor het laatste nieuws over ons instituut en het werkveld. Overdenkingen, ervaringen van studenten en docenten, trends en ontwikkelingen binnen welzijn, zorg en GGZ.