Opleiding Experiëntiële Lichaamsgerichte Partnerrelatie Therapie

Partnerrelatie therapie

Therapeuten en hulpverleners met een therapeutische opleiding in één van de basismodellen (experiëntieel, systemisch, contextueel, analytisch, gedragstherapeutisch), die hun competentie om met stellen te werken willen uitbreiden en verder ontwikkelen of die nog niet met stellen werken en hun drempelvrees willen overwinnen.

ontdek ons aanbod in relatietherapie

Verbonden in beweging!

Ontdek de opleiding ‘Ervaringsgerichte Lichaamsgerichte Partnerrelatie Therapie’ (ELPT). Inhoudelijk zijn wij geïnspireerd door modellen, die de ontwikkeling van de partners binnen de ontwikkeling van de relatie en het zoeken naar een synthese tussen autonomie en verbinding centraal stellen (De ervaringsgerichte psychosociale therapie van Kempler, EFT met Sue Johnson en Leslie Greenberg, David Schnarch, Esther Perel, John en Julie Gottman). We kijken verder ook naar een partnerrelatie als deel van een groter geheel, dat van invloed is op de relatie en er ook meer betekenis aan geeft (systeemdenken). En we kijken naar een partnerrelatie als deel van een grotere, intergenerationele context en familie, waar balansen van geven en nemen en botsende loyaliteiten een grote rol spelen (I.B.Nagy).

Verdere informatie

Leerresultaten

Doel is dat iedere student na afloop meer inzichten, vaardigheden en methodische houvast heeft ontwikkeld. Dit betekent dat je:

 • duidelijk leiding kan geven aan het therapeutische proces vanuit een houding van meerzijdige partijdigheid;
 • conflicten enerzijds kan de-escaleren, en anderzijds waar nodig deze weten te creëren;
 • zicht kan krijgen op de niet werkende dynamiek van het stel;
 • het hier-en-nu van het proces en de eigen ervaringen van de therapeut met het stel in het hier-en-nu therapeutisch kan inzetten om tot verandering te komen (het ervaringsgerichte perspectief);
 • lichamelijke interventies op een experimentele manier kan gebruiken om het stel naar nieuwe ervaringen te begeleiden (het lichaamsgerichte perspectief).

Persoonlijk antwoorden
Daarnaast kan elke deelnemer na het volgen van de opleiding ook een persoonlijk antwoord formuleren op volgende vragen: Wat is een “gezonde” relatie? Hoe ontstaan problemen in een partnerrelatie? Hoe verstoren die problemen verdere positieve ontwikkeling in de partnerrelatie? Hoe kunnen stellen andere keuzes maken om tot een een meer bevredigende relatie te komen? Wat kan, zal, moet het stel doen om de problemen op te lossen en hun relatie te verbeteren? Hoe kan de relatietherapeut dit veranderingsproces initiëren, ondersteunen en begeleiden?

Daarbij heeft de student aan het eind een toolbox vol Ervarings- en Lichaamsgerichte interventies en hopelijk de durf om te gaan experimenteren met deze instrumenten.

Accreditaties

Accreditatie wordt op dit moment aangevraagd, wanneer hier meer over bekend is zal dit op de website vermeld worden.

Jaarplanning

Elk studiejaar wordt de planning medio februari bekend gemaakt, voor het daaropvolgende studiejaar. Hieronder volgt de voorlopige* planning voor het studiejaar 2024-2025: 

 • 19 & 20 september 2024
 • 24 & 25 oktober 2024
 • 21 & 22 november 2024
 • 16 & 17 januari 2025
 • 13 & 14 februari 2025
 • 10 & 11 april 2025

*De voorlopige planning wordt definitief wanneer er voldoende aanmeldingen zijn voor de opleiding. Dit wordt van te voren bekend gemaakt per mail, indien je jezelf hebt aangemeld.

Opleidingslocatie

De opleidingsdagen worden georganiseerd bij De Regenboog, Biezenplein 1, Harderwijk. Het is een centrale locatie waar je gratis kunt parkeren. Tijdens de lesdagen wordt er een lunch verzorgd en staat er koffie en thee klaar. Eten en drinken is bij de opleidingskosten inbegrepen. 

Opleidingskosten

De kosten voor het komende studiejaar worden jaarlijks medio februari bekend gemaakt.
Opleidingskosten voor het studiejaar 2024-2025:

 • Opleidingskosten:
  • € 2100,- in 1 termijn*
  • € 1050,- in 2 termijnen (excl. 36,00 administratiekosten)*
  • € 210,- in 10 termijnen (excl. 36,00 administratiekosten)*

De opleiding komt vanwege de nieuwe regelingen niet meer in aanmerking voor het STAP-budget.
Heb je vragen over de opleidingskosten en/of betaling van de factuur, laat het ons gerust weten via secretariaat@kempler-instituut.nl

*Alle genoemde bedragen kunnen jaarlijks worden verhoogd met een inflatiecorrectie. Eventuele wijzigingen worden tijdig gecommuniceerd. De kosten voor het komende opleidingsjaar worden jaarlijks medio februari bekend gemaakt. De opleidingskosten dienen voor de aanvang van de opleiding te worden betaald.

Vrijblijvende kennismaking

Laat je inspireren tijdens de Experience Day. Het is dé plek om te ervaren wat we aanbieden binnen deze opleiding en er is ruimte om al je vragen te stellen.

Vrijblijvend kennismaken doe je tijdens de Experience Day.

Voor elke therapeut die gelooft in relatietherapie die verder gaat dan gesprekken alleen hebben we een heel mooi aanbod. Onze eendaagse kennismaking met ELPT, ongeacht of je overweegt de jaaropleiding te volgen, geeft je de gelegenheid om onze werkwijze te ervaren. Het laat je de methodiek ervaren door middel van praktische oefeningen, experimenteren en door in beweging te komen. Het doel is niet alleen om je een voorproefje te geven van onze opleiding, die wellicht in september van start gaat, maar ook om jou actief te betrekken en vertrouwd te maken met deze werkwijze. Ontdek, ervaar en stel al je vragen tijdens deze dag, waarin we een brug slaan tussen theorie en praktijk in de wereld van Ervaringsgerichte Lichaamsgerichte Partnerrelatie Therapie. Daarnaast zal informatie worden gegeven over onze opleiding.

Klik hier om je aan te melden voor de Experience Day.
Je ontvangt na afloop een certificaat en jouw deelname levert je SKJ- en Registerpleinpunten op.

Hoe meld je je aan?

Om je aan te melden, ontvangen we graag jouw curriculum vitae. De aanmeldingsprocedure begint met het invullen van het aanmeldformulier, waar je de documenten kunt uploaden.

Na ontvangst van jouw aanmelding ontvang je binnen een week een bevestiging. De aanmelding wordt beoordeeld door de opleidingsmanager, en uiterlijk twee weken na jouw aanmelding ontvang je een e-mail met het bericht of je bent aangenomen. Indien nodig nodigen we je uit voor een (online) intakegesprek.

Als je bent aangenomen, stellen we de opleidingsovereenkomst voor je op. Deze wordt voor de start van de opleiding verstuurd en we ontvangen deze graag ondertekend retour. Binnen deze overeenkomst kun je aangeven hoe je de betaling wilt voldoen en of er sprake is van een werkgever die de opleiding betaalt. Na ondertekening van de overeenkomst en ontvangst van de eerste betaling, voegen we je toe aan de leeromgeving, dit is een online omgeving waarin je alle informatie kunt vinden over de opleiding en je je kunt voorbereiden op de lesdagen.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op via secretariaat@kempler-instituut.nl.
Het secretariaat zal je vragen zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Laat je inspireren tijdens de Experience Day!

Voor elke therapeut die gelooft in relatietherapie die verder gaat dan gesprekken alleen hebben we een heel mooi aanbod. Onze eendaagse kennismaking met ELPT, ongeacht of je overweegt de jaaropleiding te volgen, geeft je de gelegenheid om onze werkwijze te ervaren. Het laat je de methodiek ervaren door middel van praktische oefeningen, experimenteren en door in beweging te komen. Het doel is niet alleen om je een voorproefje te geven van onze opleiding, die wellicht in september van start gaat, maar ook om jou actief te betrekken en vertrouwd te maken met deze werkwijze. Ontdek, ervaar en stel al je vragen tijdens deze dag, waarin we een brug slaan tussen theorie en praktijk in de wereld van Ervaringsgerichte Lichaamsgerichte Partnerrelatie Therapie.