Opleiding Gestalttherapie

Erkende opleiding tot gestalttherapeut

Opleiding Gestalttherapie

  • Wil jij een erkende opleiding in gestalttherapie volgen?
  • Wil jij aan de slag als gestalttherapeut?
  • Wil jij daarbij ook nog het Europees Certificaat Psychotherapie (ECP) behalen?
  • Ben je benieuwd naar een hedendaagse uitwerking van de gestalttherapie?
  • Wil je leren werken met individuen, relaties, gezinnen en groepen?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Gestalttherapie studeren bij het Kempler Instituut

  • Wij zijn momenteel het grootste door de EAGT en de NVAGT erkende opleidingsinstituut van Nederland.
  • Wij hebben de gestalttheorie succesvol weten door te vertalen naar werkvelden als het sociaal werk, de GGZ en de vrijgevestigde sector.

Opzet

De gestaltopleiding is een vier jarige opleiding. Alle opleidingsjaren bestaan uit 22 opleidingsdagen die één maal per maand op vrijdag en zaterdag worden gegeven. Twee keer per jaar is er een driedaagse bijeenkomst die op donderdag begint. Door deze gespreide opzet is de opleiding goed te combineren met privé- en werksituatie en krijgt de cursist de tijd om het geleerde steeds weer te verwerken en te integreren in de dagelijkse praktijk. Informatie over de studiebelasting vindt u hier. Bij minimaal 10 aanmeldingen start elk jaar in september een nieuwe groep.

“Voor mij is het belangrijk geweest dat er naast toewijding voor de cliënt, ook oog was voor mij als hulpverlener.” Ton Steehouder

Werkvormen

De opleiding streeft een optimale integratie na van de onderdelen (live) supervisie, leertherapie, praktische vaardigheidstraining, theoretische reflectie en intervisie, zodat wat wordt geleerd steeds concreet kan worden doorgewerkt en ingeoefend.

Specialisatie

Vanaf het derde jaar specialiseert de student zich rond een bepaalde functie of doelgroep. Deze specialisatie hangt nauw samen met het werkveld of de specifieke interesse van de betreffende student en wordt afgesloten met een werkstuk.

Kosten

De opleiding kost € 3300,00 per jaar incl. verblijf- kosten en digitale leeromgeving excl. boeken.
Dit bedrag kan jaarlijks worden verhoogd met een inflatiecorrectie. Wanneer de student wil blijven overnachten bedragen de overnachtingskosten doorgaans ± € 32,00 per persoon . De opleidingskosten dienen voor de aanvang van de opleiding te worden betaald.
De kosten voor studieboeken bedragen gemiddeld tussen de € 75,00 en € 200,00 per jaar. De kosten voor het eerste jaar intervisie o.l.v. van supervisor bedragen € 200 euro p.p.; te betalen aan de LVSC supervisor.

 

KIN Groep
Flipover
KIN Supervisie
Cursist
Share This