Masterclass: werken met samengestelde gezinnen

 

Masterclass werken met samengestelde gezinnen

 

 

Er speelt veel rondom het starten van een nieuw gezin. Een samengesteld gezin word je niet zomaar. De verschillende geschiedenissen, het vinden van rust en veiligheid en het weer bouwen aan een toekomst, dat vraagt inspanning. Samengestelde gezinnen ontstaan vaak na een scheiding, bij een adoptie of een nieuwe relatie na het overlijden van één van de ouders. Ook al is de achtergrond anders, de zaken die een rol spelen lijken in veel van deze gezinnen op elkaar. Volgens het Nederlands Jeugdinstituut is 10% van de gezinnen een samengesteld gezin (NJI, 2014). Dat is een behoorlijk deel. En daar komt dan vaak in 1 adem achteraan dat het merendeel van deze nieuwe gezinnen alsnog uit elkaar gaat. In plaats van blindstaren op wat mis gaat, is het in onze ogen tijd voor een nieuw perspectief.

Daarom zijn wij blij dat we in samenwerking met het Kempler instituut vanuit onze professionele en persoonlijke visie en ervaring een masterclass organiseren voor hulpverleners. Zodat je  vanuit het ervaringsgerichte werken en Gestalt-principes vorm kan geven aan de hulpverlening binnen samengestelde gezinnen.

Wij zijn Maurits van Urk en Liesbeth de Boer- van Urk. Wij zijn een samengesteld gezin met beide 2 kinderen van onszelf. We vormen nu een bont gezelschap met twee jongens en twee meisjes. Van binnenuit weten we hoe het is om toe te groeien naar een samengesteld gezin én hebben we verstand van hulpverlenen. Liesbeth heeft als carriere-achtergrond het algemeen maatschappelijk werk en gezinsregie en maakt methodisch veel gebruik van de EFT. Maurits heeft een kleurrijk CV, een gediplomeerd Kempleriaan en samen hebben wij een onderneming: Blended family – praktijk voor (samengestelde) gezinnen. Kijk voor meer info op www.blendedfamily.nl

In aanloop naar de masterclass een serie blogs en op 6 juni de masterclass zelf om vragen te beantwoorden, te onderzoeken en uit te proberen.

Data en Locatie

woensdag 6 juni 2018 13:00 uur tot 16:30 uur

De Schakel
3862 CX Oranjelaan 10

Kosten:

De kosten bedragen 75 euro, exclusief 3,32 euro administratiekosten Eventbrite.

Aanmelden is ook mogelijk via info@kempler-instituut.nl

 

 

 

 

Share This