Introductie & Geschiedenis

Introductie

Het Kempler Instituut Nederland is een instituut voor opleiding, nascholing, methodiekontwikkeling en beroepsinnovatie op het gebied van psychosociale hulpverlening, gestaltgezinsbehandeling en supervisie. Al meer dan dertig jaar zet de ervaren staf zich in voor de opleiding en nascholing van zelfbewuste, krachtige en integraal werkende professionals. Professionals die weten hoe zij de cliënt en zijn netwerk moeten activeren en die een persoonlijke en betrokken beroepshouding nastreven.

Geschiedenis van het Kempler Instituut Nederland

In 1980 richtten Roel en Sonja Bouwkamp in samenwerking met de Amerikaanse pionier in de gezinstherapie, Walter Kempler, het Kempler Instituut Nederland (KIN) op. Walter Kempler werkte jarenlang nauw samen met Fritz Perls, de grondlegger van de Gestalttherapie.

Walter Kempler

In de loop der jaren is het KIN uitgegroeid tot een toonaangevend opleidingsinstituut binnen het maatschappelijk werk, de geestelijke gezondheidszorg en de Jeugdhulpverlening. Het Kempler Instituut werkte voor diverse opleidingsinstituten in verscheidene Europese landen en heeft sinds 1990 een eigen opleidingsinstituut in Slovenië (http://www.kempler.si/).

Boeken en artikelen die door de oprichters zijn geschreven, zijn vertaald in vijf talen.

Wij hebben de hoogste Europese onderscheiding als opleidingsinstituut in psychotherapie in Europa: de EAPTI-status.

 

Share This