Psychosociale Basiskennis (PsBK)

Opleiding Psychosociale Basiskennis (PsBK)

Als je  geen hbo in sociale of mensvakken hebt gevolgd en lid wilt worden van een koepelorganisatie (bijv. RBCZ of NAP), om zo voor vergoeding door de zorgverzekeraars in aanmerking te komen, moet je beschikken over medische en/of psychosociale basiskennis (PsBK).

Het KIN heeft hiervoor de samenwerking gezocht met Con Amore. Voor € 1995,- (excl. btw*  en boeken) kan je dit in slechts 12 lessen, verdeeld over 1 jaar behalen. Dit bedrag kan kosteloos in termijnen betaald worden. Je krijgt € 75,– korting als je bij aanmelding aangeeft student te zijn bij het Kempler Instituut.

* exclusief 21% btw en kosten boeken € 214,40.

Je kunt je rechtstreeks aanmelden bij Con Amore. Hieronder lees je in het kort hoe de PsBK opleiding eruit ziet.

De opleiding

De opleiding Psychosociale Basiskennis (PsBK) bestaat uit 12 lesdagen. Bij elke lesdag hoort een set met studievragen, waar je in je eigen tempo aan werkt in onze online leeromgeving. Tijdens de les kun je met je vragen terecht bij onze ervaren docenten: stuk voor stuk gepassioneerde psychologen die betrokken zijn bij het complementaire veld. De thuis bestudeerde onderwerpen worden tijdens de les tot leven gebracht door middel van interactieve werkvormen. Aan het eind van de lesdag worden de onderwerpen getoetst aan de hand van een korte kennistoets. Na afronding van de opleiding ontvang je een door CPION / SNRO geaccrediteerd diploma, erkend door zorgverzekeraars.

Curriculum

Het curriculum bestaat uit 12 lessen die worden verspreid over een jaar:

Lesdag 01: Inleiding psychologie

Lesdag 02: Basisbegrippen

Lesdag 03: Het afweersysteem

Lesdag 04: Hart en longen

Lesdag 05: Biopsychologie

Lesdag 06: Leren

Lesdag 07: Ontwikkelingspsychologie

Lesdag 08: Psychopathologie I

Lesdag 09: Psychopathologie II

Lesdag 10: Geheugen en schizofrenie

Lesdag 11: Persoonlijkheid en intelligentie

Lesdag 12: Alarmsymptomen

Literatuur

Bij inschrijving ontvangen de studenten twee online syllabi, die zijn inbegrepen in de studiekosten. De studieboeken die worden gebruikt tijdens de opleiding zijn echter niet inbegrepen. De kosten van de boeken bedragen €214,40. Via boekhandel Merlijn krijgen onze studenten 5% korting, wanneer ze onze kortingscode van Con Amore gebruiken. Ook is er een Facebookpagina aangemaakt waar nieuwe en oude studenten hun studieboeken kunnen kopen/verkopen.

Belastingaftrek

De afschaffing van de belastingaftrek van studiekosten is uitgesteld tot 2019. Uit de kamerbrief van Minister Bussemaker aan de Tweede Kamer komt het volgende naar voren: “Alles overwegende heb ik in overleg met de staatssecretaris van Financiën besloten om de door dit kabinet voorgenomen afschaffing van de aftrek van uitgaven voor monumentenpanden en de aftrek van scholingsuitgaven met een jaar uit te stellen tot 2019.” Voorlopig zijn de studiekosten dus wel aftrekbaar, hoe dit in z’n werk gaat kunnen studenten hier lezen.

De locatie

Je kunt een groep kiezen in jouw gewenste stad op de dag die het best uit komt.

Voordelen en kenmerken

 • de voordelen en kenmerken van onze CPION & SNRO geaccrediteerde PsBK Pro
 • opleiding ontwikkeld door ervaren regulier en complementair werkende artsen en psychologen
 • inschrijving in het abituriëntenregister van CPION / SNRO, erkend door zorgverzekeraars
 • waardevolle verrijking van regulier psychosociale kennis met een complementaire benadering
 • 12 hoogst interessante, interactieve lesdagen met patiëntencasussen uit de praktijk
 • helder onderscheid tussen hoofd- en bijzaken
 • uniek studieconcept met een slagingspercentage van 99%
 • studiebelasting 40 ECTS, 1135 SBU
 • direct beginnen met studeren, dus vooruitwerken is mogelijk
 • betalen in termijnen zonder extra kosten
 • het PSBK diploma levert veel voordelen, zoals vergoeding van je behandelingen door de zorgverzekeraars, voldoende studielasturen voor btw-vrijstelling en de mogelijkheid om je bij verschillende beroepsverenigingen aan te sluiten
 • de mogelijkheid om na (of tijdens) het behalen van de PsBK in een verkort traject ook de medische basiskennis te behalen. Hiermee creëer je een holistische basis.

 

 

 

 

 

 

Share This