Fase 1

Brainspotting

Na de Fase 1 Training ben je in staat Brainspotting toe te passen in de eigen praktijk (er is geen verdere specifieke vooropleiding vereist).

Brainspotting is één van de nieuwste behandelmethoden om trauma’s en blokkades te behandelen. Brainspotting maakt gebruik van de meest recente wetenschappelijke inzichten over hoe het brein werkt en trauma’s verwerkt worden. Het sluit aan bij het inzicht dat gesprekstherapie vaak minder goed werkt bij het behandelen van trauma’s. 

Wat is de inhoud van deze cursus

Inhoud

De Fase 1 training bestaat uit drie dagen waarbij theorie en praktijk voortdurend worden afgewisseld.

Onderwerpen:

 • Theorie en achtergrond: Basistechniek en basishouding
 • Demonstraties
 • Practica met de deelnemers
 • Gebruik van de Inside Window-, Outside Window- en Gazespotting-techniek
 • Toepassing van Brainspotting bij trauma, dissociatie, stres gerelateerde klachten, chronische pijnen en angststoornissen
 • Brainspotting en het brein.

Verdere informatie

Wat leer je tijdens 'Brainspotting Fase 1'?

In samenwerking met Brainspotting Nederland bieden wij de fase 1 training van Brainpspotting  aan.

Na de Fase 1 Training ben je in staat Brainspotting toe te passen in de eigen praktijk (er is geen verdere specifieke vooropleiding vereist).

Onderwerpen:

 • Theorie en achtergrond: Basistechniek en basishouding
 • Demonstraties
 • Practica met de deelnemers
 • Gebruik van de Inside Window-, Outside Window- en Gazespotting-techniek
 • Toepassing van Brainspotting bij trauma, dissociatie, stressgerelateerde klachten, chronische pijnen en angstoornissen
 • Brainspotting en het brein.

Brainspotting is één van de nieuwste behandelmethoden om trauma’s en blokkades te behandelen. Brainspotting maakt gebruik van de meest recente wetenschappelijke inzichten over hoe het brein werkt en trauma’s verwerkt worden. Het sluit aan bij het inzicht dat gesprekstherapie vaak minder goed werkt bij het behandelen van trauma’s. Dit komt omdat het deel van onze hersenen waarmee we gevoel en emoties ervaren, geen taal en logica begrijpt.

David Grand, geschoold als EMDR-therapeut ontwikkelde Brainspotting waarbij hij naast EMDR ook waardevolle inzichten uit andere lichaamsgerichte vormen van traumabehandeling, zoals Somatic Experiencing, integreerde in Brainspotting. Er wordt nog volop onderzoek gedaan naar de effecten van Brainspotting en de resultaten van dit onderzoek zijn veelbelovend. Brainspotting bouwt voort op de nieuwste wetenschappelijk inzichten en past onderdelen uit meerdere therapeutische stromingen toe. Een belangrijk kenmerk van Brainspotting is, dat de methode voortdurend in ontwikkeling is.

Voor meer informatie over Brainspotting verwijzen we je naar https://brainspotting.nl/index.php/nl/

Een van onze trainers, Ferdinand, maakte een podcast over zijn ervaringen met Brainspotting: https://open.spotify.com/episode/57kIOEoRIJoAxSe8ENKMzU?si=f1HtjzxtRWGEqTzj4ifMVQ

Wanneer zijn de lesdagen?

De masterclass wordt gegeven op 18, 19 en 20 april 2024

We beginnen donderdag om 9:30 uur. Wil je vooraf even genieten van een lekker kopje koffie of thee? De deur is open vanaf 9:00 uur. Rond 17:30 uur zal de dag ten einde lopen. Deze tijden gelden ook voor vrijdag en zaterdag

Wat zijn de kosten?

Kosten:  € 750,- incl. lunch

Hoe meld je je aan?

Vanaf maandag 16 oktober 2023, 09.00 uur, kun je je aanmelden.

Je meldt je voor deze masterclass aan via de webshop

Op welke locatie wordt Brainspotting gegeven?

De Schakel

De driedaagse zal plaatsvinden bij De Schakel
Oranjelaan 10
3862 CX Nijkerk

Je kunt hier gratis parkeren bij het NS station of betaald parkeren bij parkeergarage De Oosterpoort, beide op loopafstand.

Brainspotting Fase 2

Brainspotting Fase 1 kan worden opgevolgd door de tweede fase van de masterclass. Meer informatie over Brainspotting Fase 2, vind je hier.