Onze Droom...

“De meeste dromen zijn bedrog…” Aan die zin moet ik denken terwijl ik deze blog schrijf. En toch, toch ga ik een blog schrijven over Onze Droom. En wie weet komt de droom wel wat dichterbij met het schrijven van deze blog.

Al 37 jaar leiden wij, als Kempler Instituut, hulpverleners op. Al 37 jaar zien wij hulpverleners in hun kracht komen en geïnspireerd raken. En vanuit die inspiratie worden ze ook weer een inspiratiebron voor collega’s en cliënten. Vorig jaar nog trainde ik een team in het zuiden van het land, op uitnodiging van een oud-student. Ik hoorde van het respect dat haar collega’s hadden voor de deskundigheid van deze oud-student. Twee weken geleden sprak ik een student die vorig jaar afstudeerde. Hij vertelde hoe hij bij casusbesprekingen binnen de kortste keren de verdieping wist aan te brengen. Hoe collega’s hem daarom waardeerden. En in de trainingen die ik geef hoor ik ook keer op keer terug hoe helpend, concreet en praktisch onze methode is. Hoe lekker (en spannend) het is om je eigen reacties serieus te mogen nemen. En hoe dat aspect gemist wordt in de zorg. Hoe inspirerend dat ook werkt in het werken met cliënten. En dit zijn maar enkele van de vele verhalen die er zijn over onze oud-cursisten, onze ambassadeurs.

Al jaren dromen wij als trainers ervan om onze invloed op het werkveld nog groter te laten zijn. Om nog meer te betekenen voor hulpverlenend Nederland. Om nog meer een methode van invloed te zijn. Een beweging waar je niet om heen kunt. En het kan! Welke hulpverlener heeft er nog nooit van de EFT gehoord? Die hulpverlener is toch niet te vinden (of heeft onder een steen gelegen, zoals mijn kinderen zouden zeggen). EFT is een begrip geworden.

En wij dromen er van dat Kempler, dat EPT (of als je liever EPH zegt is dat ook goed) ook zo’n invloedrijke beweging gaat worden. Dat is onze droom! Dat als je de naam Kempler Instituut noemt mensen dan met een blik van herkenning gaan reageren. En wij geloven dat er helemaal niet zo veel voor nodig is om dat te gaan bereiken. Maar daarvoor hebben we wel jullie nodig. Jullie als oud-studenten die ambassadeur voor ons willen worden.

Sinds enkele jaren hebben wij een “zoek therapeut” pagina op onze website. Onze droom is een netwerk van Kempler-therapeuten (de Kempler-praktijk) naar wie we kunnen doorverwijzen. Therapeuten die met ons staan voor de methode. Leertherapie geven aan onze studenten, misschien wel als stageplaats willen fungeren voor nieuwe studenten, meedenken over de ontwikkelingen in het werkveld. Maar die via het netwerk ook nieuwe cliënten krijgen. Samen sterk staan in de nieuwe ontwikkelingen. Innovatief zijn. Heb je een praktijk? Meld je aan voor het netwerk. Het levert echt cliënten op!

Omdat niet iedereen een praktijk heeft, hebben we ook gedacht aan oud-studenten in het werkveld zonder praktijk. Ook jullie zijn van onschatbare waarde voor ons. Jullie vertegenwoordigen onze methode immers in de instellingen. Ook jullie zouden na 5 jaar NVAGT-lid te zijn leertherapie mogen geven, mee kunnen denken over de toepasbaarheid van de methode in het specifieke werkveld en betrokken zijn bij de ontwikkelingen. En als stagebegeleider kunnen functioneren. Dus daarom willen we ook voor jullie ons netwerk open zetten.

We denken daarbij echt aan win-win. Natuurlijk is het fijn als jullie betrokken zijn bij ons. Dat versterkt onze droom. Maar we hopen dat onze droom ook een gezamenlijke droom is. Een gedeelde droom. Een droom waarin we elkaar versterken en over en weer voor elkaar van betekenis zijn. Wij ook zeker voor jullie! Zo willen we onze leeromgeving voor jullie openstellen. Daarin staat onze bibliotheek, daarin staat actuele informatie over allerlei zaken die wij in het werkveld tegenkomen.

Wij denken in win-win. We hopen natuurlijk dat je deze droom deelt. Eén van de eerste stappen die je kunt zetten is door lid te worden van onze besloten Facebook-groep. Heb je geen Facebook? Mail ons op miriam@kempler-instituut.nl.
En, misschien heb je wel een inspirerend verhaal over hoe onze opleiding jou in je kracht heeft gezet. Wil je die dan in het reactieveld met ons delen?

Share This